Skip to main content

Antreprenor în IT de peste 35 de ani, am activat și activez în continuare cu credința că informația este baza noii economii. Dar pentru a putea face o economie prosperă bazată pe informație trebuie să reclădim din temelii societatea începând cu Educația, Sănătatea și Infrastructura. Dacă acestea ar fi fost făcute deja, n-aș fi intrat în politică. Încerc cu onestitate să mă angajez politic pentru ca toate acestea să fie ireversibil începute. Iar dacă în acest proces voi deveni un om politic, fie. Iar dacă nu, mă voi întoarce în lumea informației, cu mulțumirea unui job bine făcut, pentru copiii noștri, pentru părinții noștri,  pentru noi și pentru ceilalți români, oriunde s-ar afla.

„Acasă, în Corbeanca!”

Mai multe despre mine

Mă numesc Adrian Pop și am 63 de ani.

M-am născut în Zalău, la 29.11.1960 și din 1967 ne-am mutat la Cluj, unde mi-am făcut studiile pe care le-am încheiat la Facultatea de Automatizări și Calculatoare ca inginer în calculatoare. Din 1985 m-am stabilit în Târgu Mureș, apoi din 2003 m-am mutat în București, unde între 1997-99 am făcut și un EMBA.

Sunt căsătorit, a doua oară, din 2009, cu Rodica Pop, avem doi băieți de 12 și respectiv 10 ani și locuim în Corbeanca din 2010. Din prima căsătorie (1984-2004) cu Silvia Pop, am două fete gemene de 38 de ani care lucrează la Cluj tot în domeniul IT.

Sunt antreprenor în IT de peste 35 de ani. În prezent lucrez la ca Product Manager și UI-UX Designer la BiT Software. Am creat din 1992 până în prezent o serie de companii mai mici sau mai mari în IT, cea mai importantă fiind Agora Media în care am publicat din 1992 revistele de calculatoare: PC Report, Byte România, PC Magazine România, eWeek România, Gazeta de informatică etc; și cu care am organizat o serie de conferințe în domeniu dintre care cea mai importantă a fost eLiberatica – o conferință anuală internațională open-source în România. Mai multe despre mine puteți găsi la https://informagination.ro/adrianpop

În plan politic, din 2000 până în 2005 am fost membru fondator și vicepreședinte al URR – Uniunea pentru Reconstrucția României, alături de Cosmin Alexandru, Adrian Stanciu și alți oameni deosebiți, cu adevărat vizionari. A fost primul partid nou, fără legături cu trecutul, format din tineri care doreau o altă clasă politică pentru România – nu cea care ne-a pus în față, după zece ani de tranziție, opțiunea de a alege în 2000 între Iliescu și Vadim. Am ieșit public în 2003. Pentru acest partid am creat și prima platformă politică pe internet, am înființat organizații în peste 15 județe din țară și participat la alegerile locale, generale și prezidențiale din 2004. Din păcate nu am reușit atunci. În 2004 pe dreapta s-a format Alianța DA care avea să câștige alegerile. În 2005 am făcut o fuziune prin absorbție a URR în PNȚ-CD pentru a da posibilitatea celor care au activat în URR și mai doreau să continue, să aibă un spațiu în care să-și urmărească obiectivele. În urma acestei fuziuni, am mai activat 6 luni ca secretar general al PNȚ-CD, după care am ieșit din politică în toamna lui 2005.

După aproape 15 ani, odată cu apariția PLUS (inițial MRÎ), alături de mai mulți foști colegi din URR ne-am regăsit și re-activat politic. Am fost membru în Grupul de Inițiativă Locală din Corbeanca de la început, am participat la înființarea Comunității Locale și am fost ales membru în Biroul acesteia. La alegerile din 2020 ne-a lipsit un vot să obținem majoritatea în Consiliul local Corbeanca și doar un pic peste 200 să obținem și primăria. După alegeri, cele două partide care au format atunci alianța electorala – PLUS și USR – au fuzionat, iar eu am continuat ca membru USR, alături de colegii mei din Consiliu Local, să încercăm să ne impunem viziunea unei altfel de politici de care credem că are nevoie administrația locală. Am reușit să obținem majoritatea a două comisii ale Consiliului Local, eu activând de atunci ca Președinte pentru „Comisia nr. 1 pentru agricultură, activități economico-financiare, amenajarea teritoriului și urbanism, transparență și digitalizare”. Cu toate eforturile noastre de a impune un mod mult mai profesionist de a activa ca aleși ai comunității, majoritatea proiectelor importante au fost votate împotriva recomandărilor noastre de majoritatea din spatele urmăritului penal fost primar Valeriu Anton, precum și a viceprimarului cu atribuții de primar ce i-a urmat – Adrian Snagoveanu.

Dar lupta politică nu s-a încheiat. În acest an, candidând sub sigla Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), sperăm să obținem atât majoritatea în Consiliul Local cât și Primăria pentru Ștefan Apăteanu. Va urma apoi o transformare radicală a funcționării Primăriei și a Consiliului, cu adevărat în slujba concetățenilor noștri și a aspirațiilor și dorințelor lor. E timpul să încheiem tranziția acesta de peste 30 de ani și să avem o abordare politică profesionistă a administrației locale. Să facem din Corbeanca locul pe care fiecare să-l aibă în suflet ca ACASĂ.