Skip to main content

Inginer, cu o experiență vastă în mediul privat, îmi doresc să promovăm schimbarea pe care o tot așteptăm deja de prea multă vreme. O comunitate vibrantă, are nevoie de oameni noi, profesioniști, educați dar și cinstiți, pentru a putea prospera. Pe aceștia îi sprijin cu totată experiența mea de-o viață.

„Pentru o comunitate vibrantă, pun la dispoziție o experiență de-o viață!”

Mai multe despre mine

Sunt născut, crescut și trăit in București / Unirii până în februarie ’90 (prima mineriadă) când presat/amenințat am părăsit România, repatriindu-mă în ’95 într-o țară deja democratică  (România), iar în ’97 stabilindu-mă în Corbeanca.

Ca și traseu educațional, de menționat ar fi doar ceva olimpiade mate-fizică către final de școală Generală, apoi liceu de Fizică Atomică (Măgurele) urmat de 9 luni Armată, apoi Facultate de Fizică (Măgurele – doar primul an din motive de curente Power-Flower, SLOMR, P.Goma + Seku), finalizat cu Politehnica (București) multiinginerească.

Ca și traseu profesional, de menționat ar fi doar activitățile în domeniul industriei echipamentelor grele și energetice (IMGB, Vulcan), al montajului lor pe marile șantiere socialiste (Cernavodă, Turceni-Rovinari, Vidraru …) până la început de ’90 când sub presiunea noii puteri FSN m-am refugiat într-o țară de avansată democrație referendară, unde am activat în zona tehnologiei avansate (Plasma-Technik ag Wohlen). Reîntors în țară în ’95 încep activitatea în zona privată a economiei, de administrare societate comercială pe domeniu construcții-montaj, import echipamente termo-energetice (SOMEC), apoi activitatea de execuție/consultanță instalații industriale și termo-energetice (UZINSIDER) până în 2023.

Ca și traseu politic nespectaculos, ar fi doar apartenența ca simplu membru al organizației de pionieri a claselor 5-7B … și cam atât (cea de utecist nefiind vreodată accesibilă/permisă).
Consolat cu insuccesul pe traseul evoluției democrației dar sub emoția renașterii speranței și efuziunii evenimentelor din început de 2017 am devenit membru al USR Corbeanca, iar din 2020 sunt chiar membru al Consiliului Local tot de aici.

Locuitor al comunei noastre din 1997, martor încă de atunci al dezvoltării haotice, lipsite de orice viziune, al instituirii administrării după „bunul plac” și nicidecum în slujba plătitorului de impozite și taxe al comunității.

După experiența de 40 de ani în domenii tehnice (industrial, energetic, construcții civile și industriale, instalații tehnologice) consider că am dobândite suficiente capabilități spre a contribui la schimbarea radicală a administrării (încremenită in modelul anilor ’60) și a dezvoltării/modernizării comunei Corbeanca.
Doresc să orientăm modestul nostru buget (cu soluții de sporire) și a finanțărilor prin fonduri europene (PNRR și nu numai) către investiții, către dezvoltare, simultan cu decăpușarea acestuia, eliminarea culturii organizaționale a administrării de tip Clan, și a risipei.
De asemenea, îmi doresc dezvoltarea și implementarea unui nou model de „guvernanță participativă” și să inițiem un sistem de „administrare referendară”, începând cu transparentizarea totală a execuției bugetare, a fiecărui act al administrării.
Doresc în mod hotărât să impunem construirea unui nou model de guvernanță participativă, un început pentru nou model de administrare referendară, în care doar transparentizarea totală a administrării și a execuției bugetare (incl. cheltuielile execuției și contractele aferente), sunt doar un prim pas; pasul următor fiind realizarea unei platforme de comunicare în ambele sensuri, astfel încât plătitorul de taxe și impozite să se poată pronunța pe toate proiectele propuse, cu 30 de zile înainte și chiar să-și poată exprima votul direct, punctual, pe subiectul dezbătut, înainte de luarea oricărei hotărâri.

Intenția este de a găsi calea de a implica din ce in ce mai mult locuitorii comunei in administrarea responsabila a locului unde ne trecem viața, a locului ce ne aparține ; iar împreună cu echipa consilierilor și primarului USR, alături de cetățeni, să alcătuiască cea mai bună echipă în schimbarea comunei Corbeanca într-una de secol 21.